Drakiáda potěšila malé i velké

Ani velmi nízké teploty neodradily asi 700 návštěvníků od toho, aby 11. října strávili nedělní odpoledne na kopci sv. Antonína, kde probíhal již 5. ročník dětského odpoledne s drakiádou. Kromě drakiády bylo pro děti připraveno 9 stanovišť s úkoly, v rámci kterých si mohly mimo jiné vyzkoušet rýžování zlata, procházení se po lanech, nebo si také například mohly zkusit být na chvíli hasiči.

Po splnění všech úkolů čekalo na celkem 173 zaregistrovaných soutěžících dětí z 21 měst a obcí (např. z Hluku, Boršic u Blatnice, Blatnice, Ostrožské Lhoty, Blatničky, ale také z Uherského Ostrohu, Suché Lozi, Zlína, či Vnorov) sladké překvapení. Mezi další aktivity, které byly pro děti připraveny, bylo malování na obličej, projížďka na koni, skákací hrad, ale také košt buchet a táborák.

Veškeré aktivity byly zdarma, dobrovolný příspěvek bude věnován dětem z Dětského domova v Uherském Ostrohu - a vybralo se krásných 6400 Kč - všem dárcům moc děkujeme! Dále také děkujeme všem sponzorům akce, a to městu Hluk, obci Blatnice pod Svatým Antonínkem, Blatnička, Ostrožská Lhota, Boršice u Blatnice, občanskému sdružení Matice svatoantonínská, Sboru dobrovolných hasičů Ostrožská Lhota, Potravinám Duha, Cukrárně Budařovi, Dolňácku a.s., mysliveckému sdružení Roháč a realitní kanceláří Re/max, a děkujeme také asi 50 dobrovolníkům, bez kterých by se tato akce uskutečnit nemohla.

Text: Alběta Baroňová

Fotografie si můžete pohlédnout zde a zde