Po Děkovné pouti se můžeme těšit na divadlo - František Blázen

Po Děkovné pouti se můžeme těšit na divadlo - František Blázen

Stalo se již dobrou tradicí, že při větších poutích následuje i slavnostní odpoledne. Nejinak tomu bude i při Děkovné pouti 30. srpna 2015. Od 15:00 se opět můžeme těšit na představení plné zpěvu, hudby, legrace a navíc se dozvíme spoustu zajímavostí o svatém Františkovi z Assisi.

Hru pod názvem František Blázen nám zahraje Jan Horák, který je současně i scenáristou a režisérem. Jeho jméno a podoba vám může přijít povědová, šest let byl totiž v angažmá ve Slováckém divadle.

Co o hře říká sám autor? „Když František kázal, tak při tom tančil a zpíval, proto je i vyprávění o Františkovi roztančené a rozezpívané. Byl to svým způsobem extremista; když plnil své poslání, tak nešetřil tělo, a tak se taky snažím moc nešetřit a zkoumat hranice svých sil. Vyprávění legend bylo u samého počátku evropského divadla, tak se inspiruji u jarmarečních vypravěčů a u začátků commedie dell arte a hledám vyjádření, které je zábavné pro dnešního diváka. Mám totiž pocit, že vyprávění příběhů mezi lidmi ubývá, a tak chci vyprávět."