Fotky z drakiády (9.10.2011)

Fotky z drakiády (9.10.2011)

V neděli 9.10.2011 se na kopci sv. Antonína na Blatnické Hoře uskutečnila drakiáda farnosti Ostrožská Lhota.

I přes drsné podzimní počasí se sešlo několik odvážlivců, kteří se nezalekli ani sychravého počasí, ba ani studených deštivých přeháněk. Zprvu vypadalo počasí opravdu beznadějně, ale obloha se pomalu protrhávala a dokonce se ukázalo i Sluníčko.

K studenému nebi se vznesli 3 draci a dvě balzová letadla. Lucka Pavlasová svého draka doslova uběhala a nakonec ho přinutila k elegantnímu třepotavému letu. Zuzce Křivákové její taťka musel nejprve opravit utržený ocas a Mirek Pavelka svého draka dodělával až na místě. Vašek Dominik předvedl dva ze svých balzových kluzáků - a bylo se opravdu na co dívat. Lucce Pavlasové se podařilo vymotat Mirkového draka na vzdálenost neuvěřitelných několika set metrů - ze Lhotské louky, přes lesík, kapli až nad Blatnickou studánku - a přes stromy a střechu kostela už nebylo možné jej dostat zpátky na zem. Museli jsme odstřihnout šňůru a drak poté nenávratně zmizel v hustých mracích na Blatnicí:-)

S přípravou a organizací pomáhaly Lidušce Dominikové Lucka Bachanová a Anička Krátká. Promrzlí účastníci se mohli zahřát čajem, který připravila Zdeňka Hájková.

Nakonec je slušné poděkovat Obci Ostrožská Lhota, která celou akci sponzorovala.

Fotogalerie

Čekání až přestane pršet...Lucka Pavlasová se svým drakemLucka Bachanová v pozadí zjišťuje, jestli ještě prší...asi už nepršíSluníčko!!! Rychle udělat pár fotek, než začne zase pršet.Vašek D., Lucka B., Zdeňka H., Lidka D., Anička K. a Zuzka K.Pilot Václav se svým letadlem.Vaškovy házedla létaly opravdu skvěle.První draky se nesměle vznesly k potrhanému nebi.A opět Vaškův skvělý balzový kluzák... Některé draky opravdu vzlétlyPo přeháňkách se ukázalo modré nebe.Oheň se sotva na vlhké zemi rozhořel a holky už opékají.Špekáčky v chladném odpoledni přišly každému vhod.Te Deum laudamus...Vaškovy modely zblízka.Horký čaj...Horký čaj 2...Diplomy pro organizátorku Aničku.Diplom pro pilota Vaška.Diplom za nejlepšího dělaného draka.Diplom za nejvytrvalejšího draka.Závěrečné foto zbylých účastníků, kteří se nelekli ani zimy, ani deště.Závěrečné foto číslo 2