Betlémské světlo do našich domovů

Betlémské světlo do našich domovů

V sobotu 21. 12. skauti rozváželi po celé naší vlasti Betlémské světlo. Do nejbližší vlakové stanice v Ostrožské Nové Vsi, se již třetím rokem pěšky vydala i osvědčená skupinka z naší farnosti. Cestu zvládli v pohodě, takže díky jim může světlo z dalekého Betléma ozářit i váš příbytek.
Co je však škoda, že se k osvědčené partě putujících od nás nepřidal někdo nový. Opět je zde prostor pro zlepšení, který může být napraven ovšem až za rok!

Fotky z loňského putování jsou zde

Na několika fotkách se poutníci objevili i od pana Kusáka z ONV zde

Akce šíření Betlémského světla poprvé proběhla v Rakousku v roce 1986 jako charitativní akce pro radost postiženým dětem.
Do Betléma, místa narození Ježíše Krista, je pro Betlémské světlo každý rok vyslán chlapec nebo děvče (říká se jim „dítě Betlémského světla“), kteří vykonali něco dobrého. Odtud se světlo lásky a pokoje potom šíří do celého světa.

Mottem se stal verš z Izaiášova proroctví:
„Lid, který chodí v temnotách, uvidí velké světlo…“ (Iz 9,1).

Více se o tradici putování světla z Betléma se dozvíte zde

Fotogalerie

V 7:35 vyrážíme od kostelaSkupinová fotka na začátku cestyCelý den byl ve znamení husté mlhyKrátká pauza na čaj a svačinuNa nádraží jsme dorazili včas......a tak jsme mohli i blbnoutV 9:09 přijíždí vlak s Betlémským světlemSkauti mají označený vagón na okýnku skautským znakem, aby se dali rychle najítTeď se jen dostat k někomu, kdo nám taky zapálí lampičku, protože poprvé jsme nebyli samiPeťa si našel svého skautaSpolečná fotka na nádraží se světlemKontrola lampičky, jestli stále hoří...a můžeme vyrazit domůLoučíme se s ONVA už jsme opět ve Lhotě