První fotky z 1. pěší pouti Velehrad - Sv. Antonínek

První fotky z 1. pěší pouti Velehrad - Sv. Antonínek

V rámci Dožínkové pouti požehnal otec arcibiskup Jan Graubner další rozšíření Cyrilometodějské poutní cesty z Velehradu na Sv. Antonínek. Otec arcibiskup při žehnání řekl i jeden důležitý fakt, a sice že udržovat vybudované dílo, je mnohdy těžší než ho vytvořit.

Mnohem pracnější určitě je, dát danému dílu „život“.
Poutní cestu můžeme „oživovat“ pouze jedním jediným způsobem - jakýmkoli pohybem po ní.
V případě trasy Velehrad – Sv. Antonínek je cesta velmi dobře sjízdná i na kole, takže ji můžeme i projet.
Záleží na každém z nás, jak pestrý, dlouhý a frekventovaný „život“ ji čeká!

Nabízíme fotografie z nedělního žehnání poutníkům na cestu.
Časem snad přibudou další fotografie z průběhu celé poutě. Mohou však zde přibít i dojmy a svědectví samotných poutníků.
Nebojte se napsat na adresu:
farnost-ostrozska-lhota@email.cz

Foto: Lenka Fojtíková

Video z žehnání cesty zde
Obětní průvod při mši svaté zde

Fotogalerie

Nedělní požehnání na cestu v kostele sv. Jakuba Staršího v Ostrožské LhotěV kostele byli poutníci, kteří putovali od soboty z Veleradu, ale třeba už ze Žďáru nad SázavouNěkteří se přidali až na poslední úsek z Ostr. Lhoty Celou pěší poutí nás doprovázel Mons. Jan Peňáz Otec Jan nešel jen z Velehradu, ale měl už v nohách 260 kmPan starosta Antonín Jelének nás přišel též pozdravit, povzbudit a poděkovatOtec Jan je poutník tělem i dušíOtec Jan je poutník tělem i dušíPoutnický kříž věnoval poutníkům Otmar OlivaV deštivé nedělní ráno vyšlo směr Sv. Antonínek celkem 59 poutníkůVšichni, kteří se nenechali odradit deštěm šli s radostí děkovat na kopec Sv. AntonínaPoutníci dorazili na Antonínek a přídávájí se k procesí z BlatnicePoutníci dorazili na Antonínek a přídávájí se k procesí z BlatniceP. Jan Peňáz se vítá s otcem arcibiskupem Janem GraubneremKříž zdobí stuha ze Svatého Hostýna, Velehradu a nyní i ze Sv. AntonínkuZástupci z Ostrožské Lhoty při obětním průvoděZástupci z Ostrožské Lhoty při obětním průvoděOtec Jan - předseda Matice velehradské a Marie Špirudová - předsedkyně Matice svatoantonínskéPoutník Jan opouští kopec sv. Antonína. Pevně doufáme, že nás opět brzy navštíví.