V kapli na Antonínku si můžeme prohlédnout výstavu fotograií

V kapli na  Antonínku si můžeme prohlédnout výstavu fotograií

Po celý měsíc červen bude možnost si v kapli prohlédnout výstavu velkoformátových fotografií společenství Člověk a Víra. Na jejich webu se můžeme dočíst: „Fotografický spolek Člověk a Víra se začal rodit v roce 2011. Jeho prvním cílem bylo rozvíjet křesťanskou fotografii jako do té doby opomíjený žánr a přispívat ke kultivaci chování fotografů během církevních obřadů. Spolek zahajoval v Praze se třemi fotografy, rychle se však rozvíjel, a tak v současné době působí už více než stovka členů nynějšího spolku Člověk a Víra (ve věku od 15 do 75 let) po celé ČR."

Pro naši farnost určitě nejsou fotky úplně cizí, protož mezi fotografy patří i Vojta Pospíšíl. Pár jeho fotek je i na výstavě.

Velikost kaple umožňuje zhlédnout jen malý zlomek jejich práce, kterou dělají zcela zdarma. Jejich činnost má misijní charakter. Pomocí snímků ukazují plnost a rozmanitost života církve.

Kaple je otevřena každý den od 10.00 - 17.00.

Archiv všech fotografií pořízených napříč našimi diecézemi, ale i za hranicemi naší vlasti je možné si prohlédnout na webu Člověk a Víra

Skupina fotografů není uzavřeným společenstvím. Rádi mezi sebou uvítají nové členy.