Doputujme společně na Velehrad

Doputujme společně na Velehrad

Již popáté zve Matice svatoantonínská poutníky všech generací ke společnému putování na Velehrad. Vyrazíme 4. července 2017 v 6:00 ze Svatého Antonínku po poutní cestě na Velehrad (cca 24 km).

Poutní cesta ze Sv. Antonínku na Velehrad je součástí Cyrilometodějské cesty a oficiálně byla „otevřena" v roce 2013. Propojilo se tak hned několik významných poutních míst na Moravě - Svatý Kopeček, Svatý Hostýn, Velehrad, Svatý Antonínek. Trasa není náročná a tempo se snažíme přizpůsobit nejslabšímu článku putujících. Těsně před Velehradem se spojíme s desítkami (spíš stovkami) pěších poutníků, kteří připutují od Svatého Kopečku a společně se zúčastníme mše svaté. Následující program je individuální.

Program pěší pouti - úterý 4. 7. 2017:

5:50 sraz a možnost odevzdání větších zavazadel, které se převezou na Velehrad (spacák, karimatka,...) 6:00 společná modlitba a odchod, oběd z vlastních zásob 15:10 Růžencová cesta, (zastavení č. 16) - spojení s poutníky ze směru Sv. Hostýn 16:00 mše svatá v bazilice Po mši svaté následuje individuální program.

Nabízí se možnost účasti na koncertu Lidí dobré vůle, přenocování a účast na mši svaté následující den.

Na pouť není potřeba se přihlašovat, ale pokud tak učiníte, budeme rádi.

Pokud si přejete na Velehradě zajistit nocleh, je nutné se předem nahlásit: maticesvatoantoninska@seznam.cz, nebo tel. 731 402 196

Galerie z minulého roku zde