Adventní aktivita

Adventní aktivita

I letos budeme připravovat pro Ježíška dárek. Klíč.
Jaký klíč?
Proč právě klíč?
Klíč od našeho srdce.

Kdo má klíč, má v podstatě vždy otevřeno, může přijít dovnitř kdykoli. Klíč nesvěřujeme kdekomu, ale jenom tomu, komu opravdu důvěřujeme.

Pravidla:
Budeme postupně vybarvovat klíč, vždy když uděláme něco, otevírá naše srdce Pánu Ježíši. Vybarvovat začni od spodu (od špičky).

Modlitba – pomodli se ráno i večer, stačí krátce – ráno svěř celý svůj den i své blízké Pánu Bohu a večer nezapomeň poděkovat. A můžeš si vybarvit jedno políčko.

Mše svatá –je setkání s Ježíšem, setkání s ostatními bratry a sestrami. Pozorně se zúčastni mše svaté a můžeš si vybarvit jedno políčko.

Četba Bible – Písma svatého - vypráví nám o Boží lásce k nám. Přečti si, nebo popros někoho, aby ti přečetl z Bible a můžeš si vybarvit jedno políčko.

Pomoc bližnímu – Kdo je můj bližní? (i odpověď na tuto otázku najdeš v Bibli), přemýšlej jak bys mohl pomoci lidem ve svém okolí a zkus pomoci, a můžeš si vybarvit jedno políčko.

Sebezápor – když se na nějakou dobu zřekneme něčeho, co je nám příjemné, cvičíme svou pevnou vůli. A nejen to, to co, si odřekneme, můžeme použít k dobrému. Čas, který ušetříme místo sledování počítače nebo televize, můžeme použít k modlitbě, nebo pomoci druhým….Ušetřený pamlsek můžeš věnovat sourozenci nebo kamarádovi…něco si odřekni a můžeš si vybarvit jedno políčko.

Speciální úkoly:
24.12. klíč odstřihni, podepiš se a přines na mši svatou pro děti (odpoledne) a v průvodu s obětními dary přines k oltáři, jako dárek Ježíškovi.

Klíč v vybarvování viz příloha.

Přílohy