Letošní poutní zájezd s Maticí nás zavede do Orlických Hor

Letošní poutní zájezd s Maticí nás zavede do Orlických Hor

Pravidelný poutní zájezd pořádaný Maticí svatoantonínskou se uskuteční v sobotu 4. srpna 2018 a zavede nás až do Orlických hor. Po cestě se nejdříve zastavíme v Koclířově, který je sídlem Českomoravské Fatimy. Zde bude pro zájemce objednaný oběd (v ceně 100 Kč) a určitě bude i prostor k prohlídce poutního areálu.

Našim hlavním cílem však bude Neratov, který byl od 2. pol. 17. století významným poutním místem. Barokní kostel Nanebevzetí Panny Marie však v roce 1945 po zásahu střelou Rudé Armády vyhořel. Jen zázrakem nebyl v době totality zcela srovnán se zemí. Zaniklo poutní místo a po odsunu německých obyvatel téměř vymřela i samotná vesnice.

V roce 1992 založil kněz Josef Suchár Sdružení Neratov, jehož cílem byla obnova vesnice a poutní tradice. Kostel opravili netradičně, část střechy je skleněná. Jedinečnost chrámu budeme moci zakusit při mši svaté v 15:00. Sdružení Neratov se stará o lidi s mentálním postižením, kterým nabízí práci a chráněné bydlení. Seznámíme se s poutním místem, aktivitami, které zde sdružení pořádá, a budeme mít příležitost ochutnat pivo, které zde vaří.

Cena zájezdu: 400 Kč (nezahrnuje oběd)

Přihlaste se, prosím, do 30. 6. 2018! Usnadníte nám tím další organizaci.

Nahlásit se, objednat si oběd a zaplatit zálohu 300 Kč můžete prostřednictvím svých důvěrníků nebo přímo u Marie Špirudové 739 617 124 a Aleny Skřenkové 731 402 196.

Nástupní místa budou upřesněna podle počtu přihlášených z jednotlivých obcí. Pokud bude ve vašich silách se přesunout na bližší nástupní místo, budeme moc rádi. Ušetříme především spoustu času, ale i najetých kilometrů. Vše bude upřesněno po uzavření přihlašování.